Villapallon neuleohjeita

Farkkukassi

Home
Kelttipipo
Kelttilapaset
Peruskämmekkäät
Huopatossut
Lumimarja-huivi
Sinikukkasukat
Kesäpipo
Ranskanpastillihuivi
Farkkukassi

farkkukassi.jpg

Farkkukassi

Laukun mitat:

  • korkeus 28 cm
  • leveys 30 cm
  • hihnojen pituus 74 cm

Tarvikkeet:

  • 300 g Novita Maxi-lankaa, farkunsininen (019)
  • virkkuukoukku 5 mm

Tiheys

  • 13 kiinteää silmukkaa x 14 kerrosta kiinteitä silmukoita / 10 cm

Virkkaa ensin pohjaosa: virkkaa 10 ketjusilmukkaa + 1 ketjusilmukka kääntymiseen. Virkkaa 10 kiinteää silmukkaa ja käänny aina yhdellä ketjusilmukalla jottei kaitale lähde kapenemaan. Virkkaa kiinteitä silmukoita kaiken kaikkiaan 35 kerrosta.

Aloita kassin reunojen virkkaus siten, että kierrät ensin ketjusilmukoilla koko pohjakaitaleen ja siitä jatkat spiraalimaisesti kiinteillä silmukoilla koko ajan. Kun olet virkannut n. 24 cm, tee piilosilmukka jotta yläreuna tulee tasaiseksi. Virkkaa sitten 3 ketjusilmukkaa ja jatka pylväillä koko kerros. Tee vielä toinen kerros pylväitä.

Virkkaa pylväskerrosten jälkeen vielä 2 kerrosta kiinteitä silmukoita ja lopeta viimeinen kerros piilosilmukalla.

Tee sitten hihnat: virkkaa 94 ketjusilmukkaa ja jokaiseen ketjusilmukkaan kiinteä silmukka. Tee myös ketjusilmukoiden toiselle puolelle saman verran kiinteitä silmukoita eli näin ketjusilmukat jäävät keskelle ja hihna ympäröidään kiinteillä silmukoilla molemmilta puolilta, jotta hihnoista tulee siistit. Tee toinen samanlainen hihna ja kiinnitä ne haluamaasi kohtaan kassia.

Päättele langanpäät (jos et ole tehnyt sitä jo virkatessa). Maxi on hyvin helposti säikeiksi avautuvaa lankaa, joten päätteleminen on helpointa tehdä jo virkatessa.

Maxi- langalla virkatusta kassista tulee aika ryhdikäs ja hihnatkin pysyvät venymättä kun ne on tehty virkkaamalla.

farkkukassi2.jpg