Villapallon neuleohjeita
Peruskämmekkäät
Home
Kelttipipo
Kelttilapaset
Peruskämmekkäät
Huopatossut
Lumimarja-huivi
Sinikukkasukat
Kesäpipo
Ranskanpastillihuivi
Farkkukassi

ruskeakammekas2.jpg

Ruskeat peruskämmekkäät

Lanka: Gjestal Maija 50 g

Puikot: 3 mm sukkapuikot

Neuletiheys: 28 s = 10 cm

Oikean käden kämmekäs:

Luo 4 puikolle 12 silmukkaa kullekin ja neulo 1 oikein, 1 nurin-resoria n. 10 cm tai jos haluat lyhyemmät varret, 5 cm on riittävä yksinkertaiseen varteen. Näissä on käännetty resori kaksinkerroin.

Neulo 2 kerrosta sileää oikeaa resorin jälkeen.

Aloita seuraavalla kerroksella 3. puikolla peukalokiila kaavion mukaan (3. puikon alussa 2 silmukkaa sileää ennen ensimmäistä lisäyssilmukkaa). Kaaviossa on merkitty vain lisäyskerrokset, huomaa että välikerroksia on aina kaksi eli neulo silloin sileää oikeaa kaikilla puikoilla. Näin 3. puikolle alkaa lisääntyä silmukat, näistä muodostuu peukalokiila.

Kun olet neulonut koko kaavion neulo vielä yksi kerros sileää lisäämättä ja siirrä seuraavalla kerroksella lisätyt peukalokiilasilmukat apulangalle odottamaan. Jatka neulomista siten että kaikilla puikoilla on taas vain 12 silmukkaa.

Neulo sileää oikeaa n. 3 cm ja aloita sen jälkeen 1 oikein, 1 nurin- resori ja neulo sitä 7 kerrosta ja päätä silmukat joustinta neuloen.

Poimi peukalokiilan silmukat puikolle ja lisäksi vielä 4 + 4 silmukkaa (=20 s) ja neulo peukaloa 6 kerrosta sileää oikeaa. Jatka sen jälkeen 1 oikein, 1 nurin-neulosta 7 kerrosta ja päätä silmukat joustinta neuloen.

Päättele langanpäät ja tee toinen kämmekäs peilikuvaksi. Eli peukalokiila tulee vasemmassa kämmekkäässä 2. puikon loppuun (= neulo 2. puikko näin: 8 silmukkaa, tee ensimmäinen lisäys, neulo 2 silmukkaa, lisäys ja vielä 2 silmukkaa).

 

kammekkaankaavio.jpg

ruskeakammekas1.jpg