Villapallon neuleohjeita
Lumimarja-huivi
Home
Kelttipipo
Kelttilapaset
Peruskämmekkäät
Huopatossut
Lumimarja-huivi
Sinikukkasukat
Kesäpipo
Ranskanpastillihuivi
Farkkukassi

Kolmiomainen pitsihuivi

huivi6.jpg

Huivin koko: pitkä sivu on 220 cm (jos haluat pienemmän, tee vähemmän mallikertoja ja silloin riittää vähempi lankamääräkin)

Lanka: Novita Florica, valkoinen (011), 250 g

Puikot: 5 mm pyöröpuikot

Luo 3 silmukkaa ja neulo 7 kerrosta aina oikeaa. Poimi neuloen oikeaa toisesta reunasta ja aloitusreunasta 3 + 3 silmukkaa kummastakin (= 9 silmukkaa puikolla).

Aloita neulominen kaavion 1 mukaan kerrokselta 1. Kaaviossa on merkitty vain oikean puolen kerrokset. Neulo nurjalla silmukat nurin, paitsi keskisilmukka (aina oikein) ja reunassa 3 silmukkaa (aina oikein).

Kun olet neulonut kaaviosta 1 kerroksen 50, toista kerroksia 19-50.

Kun huivin korkeus on keskeltä 9 mallikertaa (älä lisää enää silmukoita reunoissa viimeisellä oikealla kerroksella), aloita reunuksen neulominen. Kun olet siis neulonut viimeiseksi nurjan kerroksen, aloita kaavion 2 neulominen. Neulo siitä kerrosta 1 (oikean puolen kerros, neulo nurjalla samoin kuin olet neulonut kaavion 1 aikanakin eli nurin, paitsi keskisilmukka ja reunasilmukat ainaoikein) 3 kertaa (eli kaiken kaikkiaan 6 kerrosta kun nurjat kerrokset lasketaan mukaan). Kaaviossa 2 on merkitty selvyyden vuoksi ensiksi kerros jonka olet neulonut kaaviosta 1viimeiseksi. Sitä ei ole tarkoitus neuloa uudelleen.

Kun olet neulonut reunuksen 6 kerrosta, päätä työ ja päättele langanpäät. Kostuta huivi ja pingota tasaiselle alustalle kiinni, anna kuivua.

Kaaviota 1 aletaan neuloa oikeasta reunasta jossa näkyvät 3 reunasilmukkaa. Kaavion vasemmassa reunassa on keskisilmukka x. Keskisilmukan vasemmalla puolella neulotaan oikean puoliskon peilikuva. Tämä kuvaustapa mahdollisti kuvion mahtumisen yhdelle sivulle.

lumikorjattu.jpg

lumimarja2.jpg

huivi3.jpg
Lähikuvaa pitsikuviosta.

huivi2.jpg