Villapallon neuleohjeita
Kelttilapaset
Home
Kelttipipo
Kelttilapaset
Peruskämmekkäät
Huopatossut
Lumimarja-huivi
Sinikukkasukat
Kesäpipo
Ranskanpastillihuivi
Farkkukassi

Kelttivaikutteiset palmikkolapaset

kelttilapaset.jpg

Tarvikkeet:

100 g Isoveli-lankaa, punainen (538)

5 mm sukkapuikot (tai käsialan mukaan)

Oikean käden lapanen:

Luo sukkapuikoille 4 x 8 silmukkaa ja neulo 1 o, 1 n-resoria n. 5 cm.

Neulo 1 krs oikein ja lisää samalla tasaisesti 1. ja 2. puikolle 2 s kummallekin. = 2 x 8 s ja 2 x 10 s =36 s.

Jatka sen jälkeen kaaviota kerrokselta 1. Neulo siis 1- kaaviota puikoilla 1. ja 2. Neulo sileää oikeaa 3. ja 4. puikolla ja sen lisäksi 3. puikon alussa kaaviota 2. Kaavioon on merkitty kaikki kerrokset kärkikavennukset mukaan lukien Kaaviossa 2 kiilassa lisätyt silmukat laitetaan apulangalle odottamaan kerroksella 14. Tee 3. ja 4. puikolla kärkikavennukset samoissa kohdissa kuin puikoilla 1. ja 2. Toista kaaviot kerran ja katkaise lanka, pujota langanpää loppujen silmukoiden läpi ja päättele lanka.

Kaaviossa 1 on merkitty kädenselän palmikot ja kaaviossa 2 peukalon kiilan lisäykset. Aloita siis molemmat kerrokselta 1 samaan aikaan ja etene samaan tahtiin. Peukalokiila tulee 2 silmukan päähän reunasta. Tee lisäys haluamallasi tavalla, minä olen tehnyt sen niin, että neulon silmukan etu- ja takareunan jolloin tulee 1 s lisää.

Poimi apulangalta peukalon silmukat (8 s) ja lisäksi 4 silmukkaa = 12 s. Neulo 12 kerrosta tai niin että peukalon kynsi lähes peittyy. Neulo joka puikon lopussa 2 oikein yhteen 2 kerroksen ajan. Katkaise lanka ja pujota se loppujen silmukoiden läpi. Päättele.

Tee vasemman käden lapanen peilikuvaksi.

 

kelttilapastenkaaviot.jpg